We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Reporting an issue with Verge3D

Home Forums Bug Reports and Feature Requests Reporting an issue with Verge3D

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #14543
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    Please find below some advice that may help us resolve your issue faster.

    First of all, make sure that you are using the latest Verge3D version available for download. You can check your current version in the App Manager.

    how to obtain version of Verge3D

    Update your Verge3D installation and the applications if this is not the case.

    Try to narrow it down to obtain a minimal Verge3D project that still reproduces it. Compress it with zip and attach to the topic (beware of 4Mb limit), or upload the zip file to Verge3D Network or a third-party hosting and provide a link to that zip archive.

    Provide a screenshot/video that shows the issue clearly, or provide a launching link to the narrowed down project published on Verge3D Network or elsewhere.

    Please specify the following information:

    • Browser/operating system: e.g. Chrome 73 / Window 10, Safari / iOS 12
    • What steps will reproduce the problem?
    • What is the expected result?
    • What happens instead?

    Please open the browser console and paste the output to the topic (or attach a file). The console usually be opened with the F12 key (Chrome, Firefox on Windows, Linux). On Mac use the View > Developer > JavaScript Console menu (Option-Cmd-J) in Chrome, or the Develop > Show Error Console menu (Option-Cmd-C) in Safari.

    If you have a rendering/materials issue, please provide us with the following info:

    • Graphics card: e.g. GeForce GTX 1080
    • Visit the page soft8soft.com/webglreport and attach screenshots of both tabs.
    • If in Chrome, visit the page chrome://gpu/ and attach the output as a plain text file to the topic.

    If you have an export issue (such as crash), please attach the output of MAXScript Listener (if in 3ds Max) or System console (if in Blender).

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #21054
    Avatartom hübscher
    Licensee

    Hi,

    I have a Cross-Origin Error with the latest Version 2.16.0.
    The Server ist blocking the visual_logic.js. Other Graphics i made with 2.14.0
    is working without problems.

    Is there maybe any difference in the generated code of the js.?

    Thanks and best regards
    tom

    #21055
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    Hi Tom,

    can you post a link to the project?

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #21056
    Avatartom hübscher
    Licensee
    #21057
    Avatartom hübscher
    Licensee

    It work on the server, but if i load it from another server with a iframe it doesn’t work an get an cross-origin error.

    #21062
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    The project by the link seems to be ok. Can you also post the link to the iframed version?

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #21063
    Avatartom hübscher
    Licensee

    Here ist the Link to the test-server, where i put it in a iframe. It load the graphics but the buttons and the funktionality doesn’t work:
    https://ssl-server.ch/client/index.html

    thanks tom

    #21064
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    I see. This is a known browser security issue: JavaScript, on which the Puzzles are based on, is not allowed to access a web page which is hosted on a different domain. You must host both html documents on the same server to make it work.

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #21065
    Avatartom hübscher
    Licensee

    Ok, thank you yuri!

    best regards
    tom

    #21067
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    sure :good:

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #22722
    Avatarnovator83
    Licensee

    Hello, I can not post a new topic here, under Bug Reports and Feature Requests. I tried in Chrome, Firefox and Edge and it doesn’t show on top od topics.

    Do You have to approve every new topic?

    #22724
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    Hi,

    Sorry for that. It looks like the website anti-spam system mistaken your posts for spam. I restored the latest post.

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #23030
    Avatarmashud008
    Licensee

    I can’t use verge3d 2.17.1. I don’t know whats the problem. Anybody solve my problem. I’m new to verge3D.
    Thank you

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #23033

    I can’t use verge3d 2.17.1. I don’t know whats the problem. Anybody solve my problem. I’m new to verge3D.

    Hi,

    From the screenshot you posted it appears that Blender still refers to the old verge3d version, because it says 2.16.1 in the addon preferences. I suppose that this is the cause of the issue.

    Can you tell us how you updated verge3d to the new version? I suggest following these tutorials to avoid installation issues: Updating for New Versions and Installation – Verge3D for Blender

    Also, it’s better to check that Blender doesn’t refer to verge3d addon in the File Paths -> Scripts option:
    scripts.png

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    Co-founder and lead developer at Soft8Soft.

    #23054
    Avatarmashud008
    Licensee

    Finally I solved my problem.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.