Clones not on correct position

Home Forums Puzzles Clones not on correct position

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by Yuri Kovelenov Yuri Kovelenov 4 weeks, 1 day ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #19996
    Avatar
    mugga
    Newbie

    I’m trying to clone a geometry to the position of multiple objects. So far this is working, but the clones are placed with an offset. And I dont know why this is happening.

    I just want the clones to be positioned at the center of the objects. Any hints?

    • This topic was modified 1 month ago by Avatar mugga.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #19999
    Avatar
    jem
    Licensee

    @mugga, I think that clones are placed with respect to their origin. Are the origins of your cloned objects at their center? Perhaps, they were modeled in Blender or 3ds with and offset relative to their own origins?

    #20001
    Avatar
    mugga
    Newbie

    Got it! Problem was that the geometries for the positioning were grouped in 3dsmax. Removing the group fixes that problem.

    But I wondering if I can overcome this issue? Because working with groups is quite handy. This way I can hide/unhide multipe geometries very simple in verge3d.

    #20026
    Yuri Kovelenov
    Yuri Kovelenov
    Developer

    may be you could position your objects in a group so that they have no offset? just a suggestion :)

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #20318
    Avatar
    mugga
    Newbie

    The current workaround is to set the pivot of the group to 0,0,0 in 3d space. Then there is no offset.

    #20321
    Yuri Kovelenov
    Yuri Kovelenov
    Developer

    okay glad you worked it out! :good:

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.