We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Video Texture – no textures

Home Forums Graphics / Blender Video Texture – no textures

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #28146
    ad0420
    Participant

    Hello!

    I am new to Verge3D and wanted to test out the video texture. I am following the existing video texture example in the app manager, however when implementing a materials puzzle piece, I am unable to click on the dropdown as it says <no textures> what am I doing wrong? I assume it has to do with my UV mapping?… :wacko:

    Any help is much appreciated :)

    • This topic was modified 2 years, 2 months ago by ad0420.
    • This topic was modified 2 years, 2 months ago by ad0420.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #28153
    GLiFTeK
    Customer

    As per the instructions, use an image texture with a blank image (or ideal frame from your video) then use the “replace texture in material” puzzle to put your video file in it. Then it will work.

    #28343
    Anonymous
    Inactive

    I am having the exact same problem. My textures in blender do not seem to export to verge? I’m trying to use the replace texture puzzle but the no textures box is red with no textures showing in the drop-down box. The exported blender file has dozens of textures. Why aren’t any of them appearing

    I don’t understand the previous explanation

    I’m relatively new to verge3d so any help would be greatly appreciated

    #28369

    You need to create an empty (dummy) texture in the material directly in blender and put any dummy texture there, for example even a texture that has only 1×1 pixel. Them using Puzzle replacetexture put your video instead of this texture. Look at the Video Texture demo inside the engine’s app folder.

    Co-founder and lead graphics specialist at Soft8Soft.

    #42019
    digitalartworm
    Participant

    I am also have the same problem and the explanation is confusing

    Are you talking about material with an image texture or a texture created in blender?

    I too have created an object with a material which is an image texture of a flag.

    When I export the gltf file – the flag shows up – so far so good.

    However, when i go to use the replace puzzle – the option for replace texture is red and says there is no texture..

    In your blender file with a video – you have created a material called tv screen to which you have attached an image texture called “texture for video” – this is not a dummy texture since it is the actual materiel for the screen until the puzzle replaces it.

    #52074
    plan8
    Participant

    I am getting this issue – it was working, then I went to reduce the original texture image size, now it shows up that there is <no texture>

    #52081
    plan8
    Participant

    I think it is something to do with the Verge3D compression settings (render properties>enable texture compression), when I deselect this, the textures become available to select again.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.