We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Updating to Maya 3.6.1 broke scene lighting & opacity maps

Home Forums General Questions Updating to Maya 3.6.1 broke scene lighting & opacity maps

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #39512
    kogoshi
    Customer

    Hi, still having trouble with directional lighting/shadows – I recently updated my project to take advantage of area lights, and features from previous versions, and it seems the fix made to scaled directional lights has caused an issue with my scene again.

    It appears the size of the scene has something to do with it, the shadows for objects are “floating” and losing resolution.

    Here’s a test scene to look at – https://we.tl/t-nNcTzfYLiH

    I had shadows working fine before I updated, after scaling the light down to 1,1,1 – this seems like a separate issue now.

    Also my distant “tree” alpha cards don’t show in-engine now when I launch Verge3D, has there been a change to how opacity works with the updates? (see distant tree’s in screenshot)

    Thanks!

    • This topic was modified 4 months, 1 week ago by kogoshi.
    #39522

    Please, can you isolate not properly working object and delete all other thing, also prove some screenshots how they must look and how the look now (wrong). Also if this object contain materials with textures, please attach them to the example.

    Co-founder and lead graphics specialist at Soft8Soft.

    #39539
    kogoshi
    Customer

    Hi, I don’t know how else I can explain it – the information is there in the screenshot, the directional shadows are broken. I have already isolated the objects because it appears to be an issue with the whole environment (something to do with directional light scaling, which is an issue I reported before and was changed in the last version), don’t worry about textures, it’s a flat shaded environment.

    This is how the shadows should look (worked on a previous version of Verge, before the changes)

    #39555

    Thanks, we’ll try to find the issue.

    Co-founder and lead graphics specialist at Soft8Soft.

    #39562
    kogoshi
    Customer

    Thank you!

    #39585

    Hi,
    Thanks for providing the scene file! This issue was caused by the large environement meshes, which were being used to calculate shadow volume. We’re going to fix it by the upcoming Verge3D preview, scheduled in a few days.

    Verge3D’s Tech Chief
    FB | Twitter | VK

    #39591
    kogoshi
    Customer

    Cool thanks! Yeah I thought it was something to do with scene size – I managed to get it working in the last version, it’s been a bit temperamental.

    Thanks again.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.