We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Scene not exporting gITF “The process cannot access the file…”

Home Forums Graphics / Maya Scene not exporting gITF “The process cannot access the file…”

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #34165
    Avataralexxis
    Newbie

    Hello,
    since 2 hours I have an issue I couldn’t solve:
    When I export the scene as gITF it gives me an Error, translated it means:
    “The process cannot access the file because it is being used by another process”

    “# Error: WindowsError: file C:\Users\CADuser\verge3d_maya\maya_plugin\lib\export.py line 457: [Error 32] Der Prozess kann nicht auf die Datei zugreifen, da sie von einem anderen Prozess verwendet wird: u’c:\\users\\caduser\\appdata\\local\\temp\\tmpicfgmc.png’ # ”

    I have already restarted the workstation (windows 10), closed the browser (firefox) all related tabs and restarted Maya of course (2020.3).

    The preview with the Verge3D App Manager stays always the same.

    – Tested to save at different name and different location (just to check it) and it’s not saving at all. so it has not to do with the project.

    Thanks for advice

    • This topic was modified 2 weeks, 1 day ago by Avataralexxis.
    #34171
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    Hi,

    sorry to hear about those troubles. If you create a new project, will it export the default cube without errors?

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

    #34172
    Avataralexxis
    Newbie

    I have found the error source – it’s very strange:
    when I looked at the file which is mentioned in the error message, then this is a file texture, I created in the scene.
    When I deleted it in “temp” it was again recreated and the error message in Maya came again.
    When I deleted the texture in Maya it worked again.

    I wanted a plane to have transparency and tested once a Tiff with transpency and once a PNG. Somehow the aiSurfaceShader had trouble with (was plugged of course in opacity). When I deleted the texture it worked again.
    I will try to reproduce, to tell maybe more exactly… :)

    #34200
    Yuri KovelenovYuri Kovelenov
    Developer

    sure!

    3D Verger, the CEO
    LinkedIn | FB | Twitter | VK | 新浪微博

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.