We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

plan8

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • Author
    Posts
  • plan8
    Participant

    great – look forward to that!

    plan8
    Participant

    PS, what is the timeline for the official alpha release of V4? (will be buying a full license when released.)

    plan8
    Participant

    Great!

    in reply to: Camera Collision Material #52099
    plan8
    Participant

    Hi Yuri,

    Thanks for this.

    in reply to: Video Texture – no textures #52081
    plan8
    Participant

    I think it is something to do with the Verge3D compression settings (render properties>enable texture compression), when I deselect this, the textures become available to select again.

    in reply to: Video Texture – no textures #52074
    plan8
    Participant

    I am getting this issue – it was working, then I went to reduce the original texture image size, now it shows up that there is <no texture>

    in reply to: iOS and iPadOS general issues after version 15.X #51992
    plan8
    Participant

    It turns out this has been fixed on the latest version – but you need to press the little “refresh” button in the app manager for each app – then re-upload – this worked for me.

    in reply to: V4 pre4 IOS weird clipping #51942
    plan8
    Participant

    It appears it is V 4 but pre 1 – how do I update this to pre 4?

    Verge3D 4.0.0 pre1 for Blender (Trial, WebGL 2.0)

    EDIT – dont worry, I found the refresh button and is now V4 pre4 – thanks!

    • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by plan8.
    in reply to: V4 pre4 IOS weird clipping #51941
    plan8
    Participant

    Hi,

    I am using V4 pre 4 – how would I update the app?

    in reply to: V4 pre4 IOS weird clipping #51929
    plan8
    Participant

    Hi there Yuri,

    Sorry, I forgot to check the email notification box for this topic.

    I don’t think it’s the near Far clipping planes, I’m pretty confident its a bug that Apple have apparently fixed for the next iOS release where safari has WEBGL via Metal enabled by default which screws everything up.

    If you switch this off in developer settings, it more or less runs ok, but with no hdr antialiasing capability and is very dark.

    in reply to: Restrict camera movement #51927
    plan8
    Participant

    How are you animating the camera? Is it keyframed? Are you using a tween puzzle?

    Hi Again Xeon, appreciate your repeated help!

    The camera has a 60 second animation that was keyframed in Blender, so not coded in puzzles. However, it is triggered by clicking on an item to start the animation which is listed in the “animations” puzzle.

    The problem is, you seem to be able to move the camera I guess between each keyframe, then it jumps back to its navigation path. I just need the 3D orbit controls to be disabled whilst this one time only camera animation is playing.

    in reply to: Play Audio at start #51864
    plan8
    Participant

    Ahh, Perfect – thanks!

    in reply to: Play Audio at start #51857
    plan8
    Participant

    Might sound like a dumb question, but where is the “connector” puzzle? located?

    in reply to: Play Audio at start #51855
    plan8
    Participant

    Based on my own experiences, I often forget to preload the audio.

    Here is a link on how to do this:
    https://www.soft8soft.com/docs/manual/en/puzzles/Sound.html#load_sound

    On the same page it gives the restrictions for autoplay conditions.

    That’s great advice – thank you!

    in reply to: iOS and iPadOS general issues after version 15.X #51781
    plan8
    Participant

    Should be fixed in safari 15.5 hopefully.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)